Две деца пострадаха при катастрофа с автобус на пътя Пиперково – Джулюница, съобщава кореспондентът на bTV в региона. Две момичета на 15 и 17 години и 20-годишен младеж са откарани в болница в Бяла.

Катастрофата е станала около 14:30 ч. на участъка известен сред местните хора като “Коджа завой” по пътя Ценово – Пиперково. Това е пътят от Бяла за Свищов.

Снимка: Мариана Трифонова

Сблъскали са се два микробуса, единият от които ученически. В него са пътували 4 деца. Те са от Новград и са се връщали от училище. По първоначална информация бус с холандска регистрация навлиза в насрещното и удря училищното возило.

Снимка: Мариана Трифонова

По първоначални данни нараняванията на пострадалите не са тежки. Откарани са в болница. Оттам съобщиха, че децата нямат черепно-мозъчни травми, основното е фрактура на носовете, с които са понесли ударите.

Те ще бъдат насочени към болницата в Русе за продължаващо лечение и консултация.

Снимка: Мариана Трифонова

Обстоятелствата около катастрофата се изясняват.

Снимка: Мариана Трифонова

Лошото време и хлъзгавите пътища доведоха до образуването на километрични опашки на Дунав мост на изход за Румъния. Шофьорите се оплакаха, че се наложило да пренощуват, за да изчакат пътищата да бъдат опесъчени.