Катастрофа с туристически автобус е станала край Бургас. Няма загинали, 15 души са ранени. Няма опасност за живота им. Всички пациенти са настанени в лечебни заведения в Бургас и са в съзнание. 

Снимка: ОД на МВР-Бургас

14 от пострадалите в катастрофата са в УМБАЛ-Бургас и една жена – в болница „Дева Мария“.

"Всички са контактни, в стабилно състояние. Няма пациенти с опасност за живота. Основно травмите са в областта на главата, гърдите и крайниците. Има пациенти с открити травми, които се обработват. Всички пострадали ще останат в болницата за наблюдение", каза пред bTV директорът на УМБАЛ-Бургас  д-р Бойко Миразчийски. 

Съобщението за инцидента е получено около 17:17 часа. Катастрофата е стaнала в района на 356 км от автомагистрала “Тракия” в посока Бургас.

Вероятно поради заспиване на 45-годишния водач, автобусът първоначално се блъска в билборд, а после се обръща в крайпътната канавка, посочват от ОДМВР-Бургас.

Снимка: ОД на МВР-Бургас

С него се придвижвали 17 пътника, връщащи се от екскурзия във Виена. По първоначални данни към болнични заведения са откарани 12 пътници. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол - пробата е била отрицателна. За движение е затворена дясната пътна лента от автомагистралата.

Снимка: ОДМВР-Бургас

Засега не се знае причината за инцидента.