През нощта във връзка със силния вятър екипи на дирекция на „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на сигнали за паднали клони на дървета в София.

До 6.00 часа тази сутрин екипите са реагирали на 53 сигнали за паднали клони на дървета, отстранили са паднали клони на пътните платна, затрудняващи движението. Отзовали са се и на сигнали за проблеми със строителни огради.

Тази сутрин градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Поради скъсани кабели проблеми с електрозахранването има в част от кв. „Дружба“ 2. Екипи на експлотационното дружество работят за възстановяване на електроснабдяването.

Снимка: Аз, репортерът

В Банкя снощи имаше прекършени дървета и паднал стълб заради силния вятър. За паднали дървета в квартал Горна Баня сигнализираха зрители на bTV.

От общината напомнят на гражданите да проверят за незакрепени предмети на терасите на жилищата си. Изпълнителите да обезопасят строителните скелета и оградите на обектите, а търговските фирми - рекламно-информационните елементи, предупреждават от Столичната община.

Снимка: Аз, репортерът

Жълт код за силен вятър е в сила за 21 области на страната днес, съобщават от Националния институт по метрология и хидрология. 

Предупреждението е в сила за Монтана, Враца, София град и област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна и Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 25 метра в секунда.