Терористичният акт не само, че няма да попречи на отношенията между България и Израел и да навреди на туризма в България, а точно обратното. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на летище Бургас. По думите му посещението на израелската делегация е доказателство за това.

Самият Добрев също ще посети Израел, за да увери туристите, че държавата е предприела необходимите мерки и е осигурила тяхната сигурност.

Заедно с министъра на туризма на Израел Стас Мисежников той поднесе венци на мястото, където бе взривен автобусът с израелски туристи.

С минута мълчание при изпълнение на химните на Израел и България на летище Бургас беше почетена паметта на петимата загинали при терористичния акт от 18 юли.  Мисежников бе придружен от посланика на Израел Шаул Камиса-Раз.

Възпоменателната церемония завърши с религиозна молитва, отслужена от израелски духовници.

Въпреки голямата трагедия животът продължава, каза Мисежников и отбеляза, че между България и Израел винаги е имало приятелство – не само в областта на туризма, но и на експертно равнище. Той допълни, че една от целите на посещението му в страната е да увери израелския народ и туристи, че обстановката в България е спокойна.