Ако се стигне до гласуване в Народното събрание, Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде единна и няма да подкрепи правителство с мандата на БСП, заяви в Русе Десислава Атанасова.

"Вървим към предсрочни избори и няма нужда да се губи парламентарно време, конституционно такова, а трябва може би в началото на октомври да се проведат парламентарните предсрочни избори", каза още тя.

"Това мнозинство, което би се формирало в 47-ия парламент, не би дало успешната формула за стабилност", смята Десислава Атанасова.

„Само преди по-малко от месец именно това мнозинство се разпадна, защото един от коалиционните му партньори говореше за другия, че мафията си тръгва от управлението. И аз не намирам за възможно тези четири партии, сдружения и формации да успеят да консолидират така парламентарна подкрепа, че да управляват заедно“, каза още Атанасова.

По думите ѝ за ГЕРБ е било очаквано и логично президентът Румен Радев да връчи мандат на БСП.

Тя е на мнение, че БСП няма да предложат кандидат за министър-председател.

„Те ясно си дават сметка за това в каква ситуация се намира държавата – за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на БНБ, за растеж само от 1,9%, за липсата на договорки и дългосрочни договори за доставка на газ, за неясна цена при евентуална доставка на газ, за липса на лидерски решения и носене на отговорност по най-важните теми, които касаят ежедневието на всеки български гражданин“, заяви Атанасова.