Възникна тежка политическа криза, която чака своето разрешение. Ние от „Демократична България“ забелязваме, че голяма част от проблемите, за които говорим, са осъзнати от много хора в България. Те са вече на площадите и очакват разрешението им. Тази криза оголи много нерви в политическата среда на България и показа анатомията на една тежко корумпирана власт, която трябва да си отиде. Готови сме с предложение в тази насока.

Това заяви Атанас Атанасов по време на съвместно изявление със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. Той обясни, че партията разработва платформата си за промяна още от създаването на политическото обединение.

„Когато ни питат: „Вие с кого сте и с кого ще бъдете“, ние искаме да кажем за какво сме. Тези политически сили, които искат да бъдем заедно, за да обновим България, да отговорят дали подкрепят нашите предложения“, заяви Атанасов.

По думите му партията ще настоява и ще търси пътища за възстановяване на парламентарната република. Според него българският парламент е „тежко обезличен“.

Атанасов поиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

„Ако не я подаде, министър-председателят да я вземе и да я внесе в парламента. Първо – има тежко полицейско насилие над протестиращи; второ – кошмарът в парк „Росенец“ трябва да има политически адресат и да се носи отговорност, която е на вътрешния министър; трето – излезе в публичното пространство разследване, наречено „Осемте джуджета“. Вътре има тежко компрометиращи факти, които касаят работата на МВР. Патрулки на МВР пазят мафиотите в България“, подчерта той.

И заяви, че ако днес до 18:00 ч. Маринов не подаде оставка, той и Христо Иванов ще бъдат пред вътрешното министерство, за да му я поискат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!