В изявление пред медиите депутатът от „Атака” Десислав Чуколов обяви, че очаква ГЕРБ да ги подкрепят за изслушване на вицепремиера Красимир Каракачанов следващата седмица.

„Ние настояваме за отговори за това какви имоти продава, какви имоти е продал, кой контролира тези продажби. Направихме си труда да съберем информация. От 2017 г. първите сделки са започнали юни-юли. Кога се превърна Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти? Това са имоти, които не са малко”, обяви Чуколов и допълни, че в програмата на коалицията „Обединени патриоти” не е имало такава точка да се приватизират и продават имоти с отпаднала необходимост.

„Тези имоти са хиляди на апетитни места. Имот в пловдивско - местност „Капсида” край Пловдив, за 9.80 на квадратен метър. Продава я на цена пет пъти по-малка от пазарната. В центъра на София на „Цар Борис III” в Божурище сделки по морето 96 декара, в Несебър цена 52 лева на квадратен метър. МО предвижда и други имоти, които да се продават. Три полуострова в Южното Черноморие. Първия 110 декара, вторият 20 декара. МО се превърна в най-голямата агенция за имоти, които са за застрояване”, каза още Чуколов. 

От „Атака“ предлагат мораториум върху продажбата на имоти и да има структура, която да управлява държавното имущество. От ВМРО отказаха коментар по твърденията на бившите си коалиционни партньори.