Астрономическата пролет тази година ще настъпи малко преди полунощ на 20 март - точно в 23:24 часа. Времето през новата седмица ще е топло и приятно за разходки.

Последната зимна сутрин започва с температурите в страната предимно от 1 до 6 градуса, в София е около 1 градус.

В понеделник ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове в източните райони на България ще има ниска облачност, там ще духа слаб вятър от юг.

След обяд над западните райони в страната ще има малко повече облаци, но на повечето места в страната ще е почти тихо и топло.

Дневните температури ще се повишат – те ща са между 15 и 20 градуса.

В София и Пловдив максималната температура ще достигне 19-20 градуса, но във Варна ще е по-хладно - там термометрите ще показват максимум 11 градуса. В Бургас максималната температура в понеделник ще е около 14-15 градуса. 

В планините ще е предимно слънчево със слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Утре температурите ще се понижат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи и следобед на места в Югозападна България ще превали. В сряда сутринта ще е все още предимно облачно и на отделни места ще превали слаб дъжд, следобед облачността ще намалява. Максималните температури ще са - между 13 и 18 градуса.

В четвъртък ще преобладава слънчево време и вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат с около 4-5 градуса и така през следващите дни ни очаква много топло време с максимални температури почти в цялата страна над 20 градуса.