"Ясно сме заявили, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Още повече да подкрепим правителство, което нито има програма, нито законодателна програма, нито е ясно какви политики ще води, е абсолютно несериозно. Така не се търси подкрепа за кабинет“, посочи Асен Василев от ПП-ДБ.

„Двата кабинета, които ние направихме, са единствените, които се случиха в тази сложна ситуация. И двата започнаха с това – да има ясна програма, да е ясно този кабинет какви политики ще провежда и чак тогава да се търси състав за кабинета, и чак тогава да се търси подкрепа. Подкрепа за котка в чувал няма как да бъде дадена“, отбеляза още той.

„Нашата позиция не се е променяла – ние сме против кабинет с първия мандат и днес ще го заявим още веднъж. Казали сме го многократно. Перспективите за бъдещето на България не се измерват в часове“, отбеляза Даниел Лорер от ПП-ДБ.

По-рано Лена Бориславова от ПП-ДБ посочи, че според нея самият Бойко Борисов се надява този кабинет да не мине и че тя на негово място също би се надявала на това.

„50% от кабинета е с министри, които бяха свалени преди няколко години, другите 50% са на Делян Пеевски. Никой не би искал такъв кабинет“, отбеляза Бориславова.