Вестник „Труд“ в свое разследване твърди, че бившият служебен финансов министър и настоящ лидер на „Продължаваме промяната“ Асен Василев има офшорка на Британските Вирджински острови.

Според тях той държи 100% от собствеността на „Акселберт Лимитед“ и не я е декларирал пред КПКОНПИ. От вестника допълват, че дружеството към момента е в добро състояние и е действащо, като е учредено на 12 май 2015 г.

От пресслужбата на „Продължаваме промяната“ са отговорили пред БНТ, че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации.

„В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КПКОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в. „Труд“ фирма „Акселберт Лимитид“, както и от всички останали дружества, в които е имал участие“, уточняват от партията.

Според регистъра на Антикорупционната комисия Василев разполага с апартамент в София от 54 кв. м и налични средства в размер на 74 032 лв.