„Ние се борим срещу вашите задкулисни уговорки и хората, на които пълните банковите сметки с начина си на управление“, каза вицепремиерът Асен Василев от парламентарната трибуна.

„32 години ДПС е в политиката. Най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС и в същото време едни от най-богатите хора в държавата са членовете на ДПС“, продължи Василев.

Вицепремиерът се закани, че този диалог няма как да продължи, както и „безпардонното и безцеремонно крадене“.

„Вие говорите с надежда за нашето пребиваване в политиката. Че ние сме нещо временно, което ще отмине. Няма да отмине. Това е началото на една промяна, която българското общество поиска и, която то ще иска по площадите всеки ден“, допълни Василев.

Той се съгласи, че оставката на правителството би била най-добрата антикризисна мярка, но в услуга на мафията. „Да, това е най-добрата мярка за кюлчетата, шкафчетата, крадците на „Капитан Андреево“ и всички, които заграбват милиарди от народа. Защото те са в криза“, заяви емоционално Василев.

Той ги обвини, че са готови да се прегърнат с партия „Възраждане“, защото „хората, които дърпат конците си седят в сараите и оттам се опитват да управляват държавата“, каза Василев.