Поведението в първия ден на руското нахлуване показва, че това е блицкрик, коментира в ефира на bTV Асен Агов – журналист и бивш депутат от ДСБ.

Според него от руската страна селективно подбират целите си – гледат да всеят паника в населението, а не да нападат и да завземат територии.

„Ще се опитат много бързо да предизвикат и политическа криза в Украйна – това може да стане по всякакъв начин, с цел да се смени режимът. Това е една от големите цели на Путин“, посочи Асен Агов.  

„Русия не може да спечели тази война, защото войната се печели от брутния вътрешен продукт. Това е максима във военното дело. Свободният свят, към който принадлежим, произвежда 60% от брутния вътрешен продукт на света, а Русия произвежда 1,5%.

По думите му малък е шансът Русия да издържиш икономически на едно такова нашествие, което тепърва ще се разгръща, като се има предвид и тежките санкции, които предстоят да бъдат наложени на страната.

„Мисля, че Путин жертва интереса на руския народ и стремежът му към по-добро заради своите лични амбиции“, смята още Асен Агов.