68-ма бригада за специални операции на армията се включи в издирването на Георги Генов, обвинен в убийство на съпругата си.

Намесата на военните се е наложила, тъй като е имало данни, че той се крие в Средна гора, в която се намира и село Мухово.

44-годишният мъж е намерен днес във вила в отдалечена местност над селото край язовир "Тополница".

Той беше в неизвестност три дни, полицията го издирваше, след като брутално и показно уби съпругата си на кръстовище в Пещера.

Двамата имат 20-годишен брак. Жената е била подложена на системен тормоз и домашно насилие. Напуснала е дома им, нещо, с което той не се е примирил, докато не сложи край на живота й. Тя оставя сираци две близначки.

Съседите не са знаели, че той се укрива. Не е оказал съпротива при ареста и е посочил ножа, с който е убил жена си.

Негов приятел каза пред bTV, че е изненадан от това, което е извършил.

Това е втори пореден случай за последните десетина дни, в който съпрузи слагат край на живота на жените си, подложени на системен тормоз. Слред като решават да напуснат семейното жилище, мъжете им не се примиряват и ги убиват.

За разлика от предишния случай, когато разстреляната в София Елена беше подала сигнал в институциите и те не бяха реагирали по никакъв начин, в този случай Катя не се е обръщала към полицията.