13 души са били задържани при специализирана акция против наркоразпространението във Варна вчера, съобщиха от областната дирекция на МВР, цитирани от "Фокус".

На петима е повдигнато обвинение за разпространение на нова дрога и амфетамини, съобщиха от прокуратурата във Варна, цитирани от БТА.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки, а една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева, уточняват от прокуратурата.

Арестуваните мъже са на възраст от 30 до 63 години и са известни на органите на реда.

При акцията е намерено и голямо количество наркотични вещества и пари. Сред иззетите вещества са над 350 грама марихуана, над 600 милилитра течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3.27 грама амфетаминопроизводни. 

На един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, като е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 литра алкохол. 

За тези престъпления ще бъдат повдигнати допълнителни обвинения. Претърсени са шест автомобила и е извършен обиск на осем души. 

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания за вземане на постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража" на петимата.

Използвани са материали на "Фокус"