Синът на кмета на Панагюрище е арестуван за умишлено причиняване на пожар на чужд имот. Съдът е постановил задържане под стража.

Подпалени са сухи треви и ниска растителност в землището на село Ломница. Служители на пожарната в Кюстендил са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет. От къщата в селото, обитавана от 22-годишния мъж, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането мъжът, който е с постоянен адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива, успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен. По случаите са образувано досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.

Миналата година през май 22-годишният Иван Белишки беше обвинен за търговия с културни ценности и побой над полицаи. Два месеца преди това той беше задържан, след като помете с колата няколко коли в центъра на Панагюрище, вряза се във витрина, след което се укри от органите на реда.