Ромският лидер Румен Чолаков от Бургас бе арестуван след акция на полиция и жандармерия срещу купуването на гласове, информира БГНЕС.

Чолаков беше задържан в района на склад за рапани в ж.к. "Славейков". Преди той е бил член и областен координатор на една от политическите формации, обединяваща ромското население.

Снимка: БГНЕС

Акциите на МВР, жандармерия и прокуратурата в Бургас продължават. Операции за пресичане на изборната търговия се провеждат и в други населени места в страната.

От рано сутринта такава имаше и във великотърновското село Раданово. Там беше обискирана къща.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че са образувани 15 нови досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес.

В прокуратурите на територията на страната за последното денонощие са образувани 166 нови преписки, свързани с нарушения на изборния процес. Общият им брой към 10 ч.  вече е 466. Същите са по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите. За последните 24 часа са образувани и 15 нови досъдебни производства за нарушаване на политическите права на гражданите, като общият им брой вече е 60.