Задържаха за 72 ч. 50-годишен разследващ полицай от Варна по подозрения за подкуп чрез изнудване и опит за измама. Служителят на реда беше задържан вчера при получаването на част от искания подкуп.

Снимка: Прокуратура на Р България

От прокуратурата информират, че в хода на досъдебното производство са събрани доказателства, показващи, че разследващият полицай е поискал подкуп от 10 хил. лв. И е приел на 4 пъти част от тях - общо 5000 лв.

Снимка: Прокуратура на Р България

Сумата била поискана от лицето, за да не бъде привлечен към наказателна отговорност. Освен това разследващият полицай го въвел в заблуждение, че трябва да даде сума от 3000 лв. и за наблюдаващия прокурор, който да прекрати делото.

Предстои прокуратурата да внесе в Окръжен съд-Варна искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия.

Снимка: Прокуратура на Р България

Деянията, за които разследващият полицай е обвинен, се наказват с лишаване от свобода от три до десет години, глоба до 20 хил. лв. и с лишаване от права. 

Полицаят е с над 20-годишен стаж и до този момент няма провинения, информираха от "Вътрешна сигурност". 

"Един от добрите ни служители. Може би чувството му за недосегаемост, но такива няма да има в МВР, това като директор на дирекция "Вътрешна сигурност" от името на министъра на вътрешните работи мога да го заявя. Ще бъде противодействано на такъв тип служители", заяви  ст. комисар Стефан Банков, директор на "Вътрешна сигурност" в МВР.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!