Белезници за общински съветник от Дупница. Задържането на Георги Градевски е станало след сигнал за заплаха с пистолет, подаден от жител на ромската махала. Инцидентът започва пред един от автосерзивите и продължава пред полицията в Дупница.

Асен Христов твърди, че враждата с Градевски е стара, а причината - изборите, в които той участвал като кандидат на АБВ.

„Идва къде мене и ми ударя една глава, след това и аз го ударям една глава. Аз съм с ГЕРБ, с них си работим, доволен съм от това правителство. Аз не съм никакъв тартор да свалим целата махала да гласува за него“, каза Асен Христов.

„Качи се в колата и срещу нас почна да кара, и да сваля мъжа ми, и да го бие. Почна да удари мъжа ми и детето. Имаше и пистолет“, твърди съпругата на Асен Христов Юлия Николова.

Градевски в момента е независим общински съветник, с различна версия - пречел на незаконната търговия с авточасти на жителите на Гиздова махала.

„Цитирам думите му: Ти какъв си, че да ни се бъркаш в бизнеса, където те хванем, там ще те заколим, не забравяй, че ние сме на власт и може да си правим, каквото си искаме. Бях задържан, да, не го отричам, бях задържан и то най-вече за моя безопасност. Категорично не съм вадил пистолет, това са абсурдни твърдения, все пак не сме в Дивия запад“, каза Георги Градевски.

„Задържано е едно лице, в него бе установен пистолет, законно притежаван, със съответното разрешително и 30 патрона с него. Ние работим по сигнал за престъпление“, заяви Борислав Динев, началник на РПУ-Дупница.

Градевски е решен да сигнализира за проблема лично премиера и главния прокурор. Според него той е подклаждан от общинското ръководство. Оттам отказаха коментар, а прокуратурата работи по случая.