Полицаи от РУ-Велинград са задържали нелегален дървосекач, стрелял с незаконен пистолет по горски стражар, съобщава кореспондентът на bTV в региона, позовавайки се на информация от МВР.

Сигналът за стрелбата е бил подаден през нощта на четвъртък срещу петък. 55-годишният горски стражар Б.К. от село Драгиново съобщил, че е бил нападнат от негов съселянин.

Към мястото били насочени незабавно екипи на полицейското управление във Велинград. Пристигайки, служителите на реда установили, че в местността Крайка край селото лесничеят засякъл 56-годишния си съселянин А.М. в момент на незаконна сеч.

При извършването на проверката дървосекачът извадил боен пистолет и произвел изстрели по посока на горския стражар. След това се нахвърлил към него и му нанесъл удари с оръжието  в главата и избягал.

Лесничеят не е пострадал сериозно, пристигналият на мястото медицински екип не установил попадения в тялото му при стрелбата, а само повърхностни наранявания от ударите с оръжието.

Целия периметър около селото и прилежащата гора били блокирани от екипи на охранителна и криминална полиция.

Снимка: МВР

Не след дълго по време на огледа е открит захвърлен пистолетът, който се оказал боен „Макаров“ със заличени номера. Иззети са още гилзи, проектил и моторен трион.

Часове по-късно екипите засекли и задържали нападателя. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик на А.М. е удължен срока на задържане със 72 часа. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство на длъжностно лице.

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Пазарджик  за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.