Дилър на метамфетамин на кристали е бил задържан в хода на специализирана операция на криминална полиция за противодействие на разпространението, съхранението и употребата на наркотични вещества в Пловдив.

При проверка на лек автомобил са задържани двама криминално проявени мъже на 27 и 30 години от Пловдив. По-възрастният от тях изхвърлил през прозореца на превозното средство предмети, представляващи част от наргиле. В условия на неотложност по НПК е извършено претърсване на автомобила, при което е открито и високо рисково наркотично вещество.

Последвало претърсване и в апартамент на улица „Ландос“, обитаван от лицата. В жилището са открити 44 найлонови пликчета с бяло вещество на кристали.

От изготвената химическа експертна справка е установено, че веществото е метамфетамин на кристали с тегло 52,11 гр. Двамата мъже – извършителят на престъплението и неговият съучастник, са задържани в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а след доклад на дежурен прокурор е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал 1 от НК.