Задържаха двама мъже на 23 и 19 години, извършили въоръжен грабеж на бензиностанция в пазарджишкото село Главиница. Дръзкото престъпление било извършено около 3 часа сутринта вчера. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона. 

В обекта влязъл млад мъж с качулка на главата и тъмна медицинска маска на лицето. Непознатият извадил нож и заплашил работещия в бензиностанцията 18-годишен служител.

Той се уплашил, успял бързо да излезе навън и избягал. Тогава необезпокояван грабителят отмъкнал наличните в касата 580 лева и също избягал. След получаване на сигнал за случилото се на мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пазарджик, а периметърът бил блокиран от автопатрули. Криминалистите сформирали екип за изясняване на случилото се. За по-малко от денонощие разследващите са установили и задържали извършителите на дръзкото престъпление.

Оказало се, че това са К.С.- 23г. и А.С.- 19г., и двамата от съседното село Алеко Константиново. По-големият е криминално проявен и е физическият извършител, а другият му бил съучастник, като му правил „отцепка“ и подпомогнал оттеглянето му след това.

Намерени са и веществени доказателства, имащи отношение към случая, в това число и ножа, с който е извършен грабежа. Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Разследването спрямо „дуото“ продължава под наблюдение на прокуратурата.