Двама души са задържани при спецакция на полицията в бургаския квартал „Победа”. Те са хванати с голямо количество обработен и необработен „друсан чай“ и мобилна лаборатория за производството наркотика. 

Снимка: ОДМВР Бургас

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Установени са и лица, закупили наркотични вещества от арестуваните, които са разпитани в качеството на свидетели. 

Криминално проявените мъже са стари познайници на служителите от 1-во Районно управление - Бургас. В началото на март отново е направено претърсване в обитаваната от тях къща на ул. „Кракра”.

Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин (друсан чай), а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама друсан чай. Открити бяха монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева.

Снимка: ОДМВР Бургас

В хода на днешната спецакция са извършени проверки и на други три адреса в кв. „Победа”, като на един от тях са открити множество празни джъмпъри - течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. „друсан чай”, както и съоръжението за пръскането на тревната маса.

Работата по случаите продължава.