Арестант загина, след като скочи от прозореца на третия етаж на Шесто РПУ в Пловдив. Мъжът се е хвърлил от тоалетната и паднал на тротоара. Инцидентът е станал вчера привечер.

По първоначални данни 30-годишният арестант е поискал да ползва санитарно помещение. Бил е придружен от полицейски служител, но, възползвайки се от притворената врата, скочил през прозореца.

Снимка: btvnovinite.bg

Незабавно е пристигнал екип на Спешна помощ. Мъжът е транспортиран в болница, където по-късно е починал вследствие на получените травми.

Загиналият мъж е криминално проявен за грабежи и наркотици. Той е бил арестуван при полицейска проверка заедно с още двама души. След като видял униформените, изхвърлил найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество. След това тримата били отведени в ареста.

Снимка: btvnovinite.bg

„Служителят е имал поглед през цялото време върху лицето, но по негово желание е отстъпил метър встрани, възползвал се е от отворения прозорец и е скочил. Мисля, че мерките за сигурност са на нужното ниво. Но където има слабост или недостиг, ще бъде коригирано това нещо”, заяви комисар Димитър Събчев, зам.-директор на ОД на МВР - Пловдив.

Образувано е досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата. Вътрешният министър Младен Маринов разпореди проверка по случая.

Снимка: btvnovinite.bg

„Лицето е било в районното за провеждане на оперативна беседа и към момента на самия инцидент не е имало заповед за задържане и фактически не е бил задържан, но така или иначе вече имаме образувано доказателствено производство, в хода на което ще изясним всичко по случая”, обясни Атанас Илиев от Районна прокуратура – Пловдив

Снимка: btvnovinite.bg

Поради тази причина производството се води за приканване към самоубийство, а не за бягство от задържане под стража, при което наказанията биха били по-големи. Подобен случай в областта не е имало от години.

От болницата, където мъжът е бил приет, отказаха да говорят за това колко тежки са били фаталните травмите след инцидента.   

 

Разследването продължава.