Към настоящия момент въпреки температурите от -11 градуса всички пътища в страната са проходими и обработени срещу хлъзгавост. Няма ограничения за придвижването на леки транспортни средства, информират от АПИ.

За движение на тежкотоварни превозни средства са ограничени проходите Превала, Печинско и Рожен в Смолян, което е нормално предвид усложнената обстановка там, съобщи за bTV инж. Даниел Иваничков, ръководител на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ към АПИ.

Над 560 машини са работили по почистването на пътната мрежа в страната, а в определени моменти през последните е имало над 1000 снегорина на пътя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Няма данни за проблеми през нощта. Не е имало сигнали за проблемни участъци на магистралите и първокласната пътна мрежа или за аварирали тежкотоварни автомобили“, заяви Иваничков.

Проблем в неделя е създало затварянето на ГКПП „Кулата“, ГКПП „Илинден“ от страна на Гърция, което е довело до оставането на много тирове на наша територия, но с помощта на МВР проблемът е бил решен, каза Даниел Иваничков.

Зрители на bTV ни изпратиха кадри, на които се вижда сняг и лед по платното на пътя между Железница и Самоков минути след 8 ч. сутринта.