С наближаването на Коледните и Новогодишни празници от Агенция „Пътна инфраструктура” напомнят на шофьорите, че могат да проверят валидността на електронната винетка на сайта www.bgtoll.bg.

Собствениците на автомобили, които имат е-винетки, издадени чрез Агенцията за социално подпомагане пък, могат да проверят валидността им на сайта на АПИ – https://social.api.bg.

Подробни инструкции за водачите на автомобили как да проверят статуса на винетките си са дадени на сайта на АПИ. Там са описани и цените на винетките за тежкотоварните автомобили.

От пътната агенция подчертават, че през януари и февруари на 2020 г. изтича срокът на над един милион годишни е-винетки за леки автомобили. Цените им остават същите, както досега. Уикенд винетката е 10 лв., седмичната – 15 лв., месечната – 30 лв., тримесечната – 54 лв., и годишната – 97 лв.

От АПИ посочват, че електронни винетки могат да бъдат купени по няколко начина – чрез сайта bgtoll.bg, чрез мобилното му приложение, както и на пунктове за продажба – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта.

До момента през всички канали за продажба водачите на леки и тежкотоварни автомобили са купили 7,8 млн. е-винетки на стойност близо 380 млн. лв., добавят от АПИ.