Да приемем, че Моника ни лъже, в което аз дълбоко не вярвам, но да речем, че има някаква връзка с това да поддържа пиара на „Инерком” – това означава ли, че БСП и ПЕС стоят зад фирмата? Така депутатът от „БСП за България” Антон Кутев коментира в предаването „Лице в лице” твърденията от днес, че Моника Станишева стои зад пиара на фирмата, кандидат купувач на ЧЕЗ.  

Дори тя да прави някакъв пиар, това изобщо не означава, че БСП и ПЕС стоят зад него, допълни той.

Тук става дума за долна лъжа, изречена от трибуната на Народното събрание, при това правеща внушения, категоричен беше Кутев.

В коментар на избирането на Пламен Георгиев за шеф на антикорупционния орган, депутатът заяви, че в неговите изказвания е ставало въпрос за това, че всичките им прогнози затова, че целият закон за антикорупционния орган ще се превърне в инструмент за пазене на мнозинството, защото корупцията е в мнозинството, в управляващите.

"Един корупционен орган трябва да гарантира независимост при разследването. Когато вземаш човек, който е очевидно политически свързан с въпросното мнозинство, той няма как да гарантира", заяви Кутев.

Като пример за тази свързаност, депутатът посочи делото с Мишо Бирата, по което Пламен Георгиев е бил прокурор наблюдаващ.

„Не мога да знам какви са били неговите връзки там. Не мога да разбера защо и какви решения е вземал и не е моя работа да оценявам работата на прокуратурата. Но това, което мога да кажа категорично е, че аз тогава как… този разговор всеки българин го е чул – как Бойко Борисов казва на Танев да спре проверката. Това по всички български закони би трябвало да бъде престъпление. Единственият, който не го е чул, очевидно е прокурорът.

Оказа се, че всички започнаха да разсъждават автентичен ли е записът, никой не оспори автентичността на записа с документи, но никой не се зае с въпроса да отиде и да попита министър-председателя ти казал ли си го или не. Този прокурор попита ли го? Взел ли му е данните? Защото ще ми е много интересно, ако той е отрекъл. Не съм чул Борисов да отрича, че е казал такова нещо”, каза депутатът от БСП.

"Продължаваме с протестите на ЧЕЗ, те не бяха наши, те бяха организирани от други политически сили, ние само ги подкрепихме", допълни Кутев.

Какво още заяви той вижте тук: