Делян Добрев е използван от своите за вътрешнопартийни битки, коментира депутатът от БСП Антон Кутев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

За думите на Добрев, че е бил ранен смъртоносно политически гостът каза: „Защо да сме го ранили смъртоносно? Не сме му подавали ние оставката, той сам си я подаде. Всички изговориха куп неща колко морален акт е това и накрая, след целия този морален акт, да вземат и да не му я приемат и той да се съгласи... За мен това е меко казано неразбираемо“.

„Имам чувството, че е той е дълбоко използван от своите си хора, използват го за вътрешнопартийни битки, т.е. те си имат някакви проблеми вътре, които в момента минават през него“, каза Кутев.

Снимка: bTV

Според него поведението на Добрев е наивно от политическа гледна точка: „Ако ще оставаш в Парламента, не можеш да си подаваш оставката. А ако си подадеш оставката, значи излизаш от Парламента“.

Гостът припомни, че Добрев не може да бъде сочен за морален стожер, при положение, че имунитетът му е свален за умишлена безстопанственост около спирането на работата по АЕЦ „Белене“.

На въпрос дали търсят компромати срещу ГЕРБ Кутев отговори, че ролята на опозицията е да е коректив и да показва проблемите.

Той посочи, че Елена Йончева е проверила и показал сигнали, които тръгват от медиите. И всичко, което тя разказа, е вярно, посочи той.

Снимка: bTV

„Вярно е, че (Добрев) има братовчедка. Тази братовчедка наистина е шеф на финансов отдел в общината и наистина има мъж, който в същото време е председател на финансовата комисия като общински съветник. Те наистина имат фирма и в тази фирма наистина, само за последните 19 месеца, има договори за над 36 млн. само в Хасковския регион, които зависят от това как са подписани“. Ние искаме съответните органи да направят проверка. Проверката на политически лица е част от демокрацията, а не някаква форма на рязане на глави или черно комунистическо дело, заяви Кутев.

От четири дни никой не обсъжда фактите и не прави проверка, посочи той и добави, че това трябва да направи директно прокуратурата.

Кутев посочи и че щом кметицата на Каварна Нина Ставрева (БСП) е хваната в същата схема, трябва да бъде разследвана.

Вижте целия разговор във видеото: