Антирекорд на пътя във Варна - 38-годишен пиян шофьор беше задържан от полицията, а дрегерът отчете 4,68 промила алкохол в кръвта.

Докато патрулират в неделя около 11:30 на обяд ст. полицаи Стоянов и мл. експерт Минов забелязват криволичещ на пътя автомобил. Неадекватният шофьор отнема предимството на няколко автомобила и за малко не катастрофира в тролей.

Полицаите започват да следват автомобила и опитват по всякакъв начин да принудят шофьора да спре.

В крайна сметка успяват да го накарат да отбие. Мъжът трудно стои на краката си и трудно говори, но в началото категорично отрича да е пил алкохол.

„Каза, че работел на няколко места, занимавал се с бои, вероятно оттам може би да е бил повлиян. В друг момент каза, че е бил изморен от работата, защото е работел на три места“, разказа мл. експерт Миглен Минов.

Старши полицаи Стилиян Стоянов обясни, че впоследствие мъжът казва, че е пил водка. Кръвната проба на водача показва по-малко от дрегера, но също е внушителна – 3,86 промила.

От началото на годината във Варна са установени 277 души, шофирали след употреба на алкохол, срещу 256 за същия период на 2020 г.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!