Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) реши да внесе искове за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 3 102 381,76 лв.

В Окръжен съд -  Пловдив ще бъде предявен иск срещу Елена Маркова в размер на 1 551 608,61 лв., като се претендира и отнемането на три недвижими имота и лек автомобил.

Тя е обвинена от прокуратурата за това, че като участник в организирана престъпна група, е оказала логистична подкрепа (осигуряване на банкова касета, транспорт и охрана на парични средства) на Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева, като е знаела, че средствата са придобити от данъчни престъпления във връзка с дейността на „Захарен комбинат Пловдив“ АД и „Виктория Груп Корпорейшън“ АД.

Две искови молби се внасят в Софийски градски съд, съобщават от Комисията. Едната е срещу Валентин Цолов в размер на 1 354 879,19 лв. Той е обвинен в това, че като подбудител и помагач, умишлено е склонил друго лице да изтегли противозаконно значителна парична сума чрез неистинско пълномощно, с намерение да я присвои.

Иск за 195 893.96 лв. се предявява и срещу Георги Георгиев, обвинен в участие в организирана престъпна група за разпространение на амфетамини на територията на гр. София. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!