Премиерът в оставка Бойко Борисов обсъжда в дома си вчерашните решения на парламента с министрите в оставка Костадин Ангелов, Кирил Ананиев, Екатерина Захариева, Деница Сачева и Лъчезар Борисов.

"Вчера беше взето решение да стартираме преговори за доставка на руската ваксина. Това е изключително притеснително и противозаконно решение. Тази ваксина е препарат, който не е медикамент и се използва за профилактика. За да бъде доставена в страната, както искат от БСП, трябва тя да премине през централизирана процедура на европейско ниво. За мен това е невъзможно и поставя в опасност живота и здравето на българските граждани, защото не е завършила оценката на нейната безопасност и ефикасност на европейско ниво", обясни министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов.

"Ние нямаме против руската ваксина, когато ЕМА я одобри. Дотогава спазваме българските и европейските норми“, обърна се към него Борисов.

"Могат да си направят правителство още днес и тогава могат да си докарат ваксини и от Луната. Ваксините са за над половин милион лева. Искат да им подпишем празен чек, без да знаем какво ще правят с тези пари", добави още той.