Алтернативният път на автомагистрала „Хемус” от Ботевград към София е в трагично състояние. За това алармираха наши зрители, след като по празниците в района на „Витиня” се образуваха километрични колони от автомобили и част от хората избраха да ползват стария път.

Избралите алтернативата откриха, че пътят е изпитание за нервите и шофьорските им умения. Това не е новина за Ангел, който е принуден да минава оттам, защото кара тежкотоварен камион:

„Най-голямото изпитание е това да запазиш товара и камиона цял – има на места, където той скача целият”, обясни Ангел Ангелов.

А дупките са с всякакви размери и са по целия път. Има ями, дълги повече от 3,5 метра.

Миг невнимание може да доведе до сериозни щети.

От Пътната агенция обясниха, че периодично кърпят дупките по пътя. За миналата и тази година са вложени над милион и 600 хиляди лева. Заради ремонтите при тунела „Витиня” обаче тежкотоварният трафик се отклонява по стария път и амортизацията му е по-интензивна, обясниха експертите.

„Акцентът ще ни бъде да направим лявата тръба на тунел „Витиня”, т.е. да качим тежкото движение отново на магистралата в посока София и по този начин да облекчим стария път и тогава ще ни е по-лесно и да го поддържаме, и ремонтираме”, заяви инж. Михаил Рашков.

А проекти за ремонта има. Очаква се те да започнат да се изпълняват от догодина и да струват около 50 милиона лева.