Движение „Заедно за промяна” инициира подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат за президент на Република България. Това обяви на пресконференция проф. Александър Томов от движението.

В БТА Томов обясни, че инициативата не е координирана с Радев, който бил „логичното обединяващо звено между нас“ като общество.

"Целта е ясна - ние търсим обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна. Не говорим за лични качества, не говорим за никакви дребни закачки. Смятаме, че след като вече е категорично, че опозиционните сили ще се явят (на парламентарните избори) в няколко блока - вероятно в 3, ако не броим БСП, трябва да се търси обединяващо звено. Ще имаме нужда от обединение след изборите, стабилно правителство и стабилизация на държавата", коментира още Томов.

Президентът Радев застана категорично на страната на тези, които искат промяна, заяви той и допълни: "Миналата година мъжеството на Радев да излезе, да каже, да заяви, без да се страхува, без да мисли за последствията е достатъчно да кажем, че той е естествен лидер на промяната".

Според него подписката се очаква да има "десетки хиляди, да не кажа по-голяма дума - стотици хиляди подписи".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!