Гардеробите са изключително функционални и удобни мебели, в които може да съхранявате дрехите си сгънати, предотвратявайки намачкването им, или пък вещи, които иначе биха били разпръснати навсякъде из къщата. Освен това имате възможност да изберете сред стотици модели, размери, цветове и форми, правейки гардеробите подходящи за всяка стая и всеки дизайн.

Въпреки че някои гардероби са перфектно оборудвани и нямат нужда от допълнения, други стоят някак недовършени. Ако притежавате гардероб от втория вид, може би мислите за начини как може да подобрите функционалността му. Затова ще ви дадем и няколко идеи за аксесоари за гардероб, които ще направят живота ви по-лесен.

Източник на изображението: Unsplash.com

LED осветление

Доста често гардеробите са разположени в ъглите на помещението и по стени, далечни от основния източник на светлина, било то прозорец или плафон в средата на тавана. Всички знаем колко е неприятно да бързаш за работа или среща, а да трябва да изкараш почти всичко от гардероба поради липсата на достатъчно светлина, за да намериш това, което търсиш.

Бързо и удобно решение е да добавите вградено LED осветление в гардероба. Може да използвате лунички или вградени лампи, а още по-лесно решение е да залепите LED ленти. Така ще осветите целия гардероб и ще създадете удобство за себе си за моментите, в които най-много се нуждаете от него.

Допълнителни рафтове и вертикални разделители

Гардеробът ви предоставя необходимото пространство за съхранение на всички неща, които не може да си позволите да седят разхвърляни из къщата. Но не всички модели разполагат с необходимите разделения за вашите нужди.

Ако обичате да организирате пространството си максимално, можете да вградите допълнителни рафтове или вертикални раздели с подходящи размери. Така ще създадете повече подразделения, за да подредите различните видове дрехи по тип или сезонност, за да ги намирате бързо и лесно.

Издърпващ се рафт за обувки

В случай че пространството в антрето или портмантото вече е заето и не можете да намерите място за всичките си обувки, може да ги оставите в някои от гардеробите в къщата. И все пак обувките са за външна употреба и рядко ще можете да си позволите да ги почиствате при влизане вкъщи.

Затова може да обособите отделен рафт в гардероба, за да са отделени от всички останали дрехи. А защо не изберете именно издърпващ се рафт за обувки за максимално удобство? С едно издърпване ще може нагледно да видите всички чифтове, с които разполагате и бързо да изберете тези, които ще подхождат най-много на тоалета ви.

Лост за закачалки

Лостът за закачалки е аксесоар, с който всеки гардероб трябва да разполага. Ако вашият гардероб няма вграден лост, може да закупите един отделно и лесно да го монтирате. На него може да закачите закачалки с любимите ви рокли или костюми, които да са винаги готови за официален случай - гладки, без нито една гънка.

Изтегляща дъска за гладене

Докато гладенето на дрехи може да е неприятна дейност за много хора, то това не променя факта, че за да бъдем изискани, трябва да поддържаме дрехите си изрядни. Често обаче дъската за гладене е вещ, за която трудно се намира място в дома, и се поставя зад по-високи мебели, за да остане скрита.

Изтеглящата дъска за гладене е удобен аксексоар, който може лесно да вградите и във вашия гардероб. Оставайки далеч от очите на гостите ви, тя предоставя и бърз достъп до мястото за съхранение, в което искате да поставите дрехите след като ги изгладите.

Разделител за аксесоари

Разполагате ли с много допълнителни аксесоари за тоалетите ви, за които просто не можете да намерите място? Когато ги оставите при останалите дрехи в гардероба, ги намирате трудно в целия хаос, а когато ги разпръснете по различни шкафове, не си спомняте къде сте ги оставили?

Съществуват удобни и предназначени специално за целта гардеробни разделители за аксесоари, от които може да се възползвате. Те имат малки подразделения, в които може да сортирате и организирате малки аксесоари като бижута, вратовръзки, колани или очила.