Акция срещу битовата престъпност в Бургас. Тя се провежда в квартал "Победа". Извършват се обиски и претърсвания на различни адреси.

„Имаме задържани множество лица и са установени предмети, които са обект на битовата престъпност. Претърсват се множество адреси и търговски обекти, на територията на които имаме информация, че може да се извършва престъпна дейност“, обясни началникът на отдел „Охранителна полиция и КАТ“ комисар Марин Димитров.

Той допълни, че операцията е изцяло с превантивна дейност, тъй като не се наблюдава ръст на битовата престъпност в областта.

Паралелно на КПП-та около Бургас проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция продължават. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

"В последните три месеца, благодарение на активните полицейски действия, са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие", заявяват от МВР.

Общо 10 души са задържани. На шестима от тях вече са повдигнати обвинения за кражби и разпространение на наркотици.