15 души са задържани при мащабна акция на ГДБОП на територията на Монтана и София. Тя е под надзора на Специализираната прокуратура.

Задържаните са се занимавали с рекет на бизнесмени, които сплашвали с бой, палежи и взривявания, както и с наркоразпространение. Повечето от участниците са от района на Монтана, а сред задържаните в София е бивш кикбоксьор, свързан с делото „Килърите – 2“.

Снимка: Рени Христова

Акцията е проведена основно на територията на Монтана рано тази сутрин. На всички входно-изходни артерии на града имаше засилено присъствие на полиция и жандармерия.

Снимка: Рени Христова

„Към момента са задържани повече от 15 души, включително в София и Монтана. С лицата се работи, проведени са над 25 претърсвания на различни обекти. Иззети са наркотични вещества, парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят разследването. В рамките на следващия ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и конкретните текстове, по които те ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми“, обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Случаят се наблюдава от екип прокурори, които ще преценят в следващите дни мерките за неотклонение.