Акция "Бяло" продължава. До 8 часа тази сутрин са задържани 252 лица и са образувани 220 кратки и досъдебни производства. Проверени са стотици адреси, на които се извършват действия, установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство за производство на наркотични вещества.

Открити са повече от 2500 стръка канабис, както и над 10 кг други наркотици – марихуана, хероин, екстази и метамфетамини.

По информация на полицията понякога наркодилърите не търгували дрогата за пари, а я разменяли за вещи, за които се предполага, че са крадени.

Проверени са стотици адреси. За първите 24 часа от започването на специализираната акция „Бяло“ в Бургас и Несебър са задържани 21 души.

Наркотично вещество е намерено в тайник в стена и в калъфи за очила. Лицата, които се занимават с този вид дейност, държат в себе си по-малки количества. Така, ако бъдат заловени, финансовите щети за тях ще бъдат по-малко.

В Бургас са открити и два нерегистрирани газови пистолета. Установява се дали с тях са извършвани престъпления.

Във Варна през първите 24 часа са задържани 31 души, разбити са две оранжерии с марихуана.

В Добрич са задържани 13 души. Сред тях и 59-годишен мъж. Униформените стигат до него, след като получават оперативна информация.

„През 1988 година – 1989 година същият е осъждан за хулиганство, за измами и кражби“, обясни окръжният прокурор Радослав Бухчев.

В дома му е открита сериозна сума пари.

 „15 пакета бяло прахообразно вещество – амфетамин, марихуана, както сумата от 30 хил. евро“, уточни говорителят на районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев. 

Съвместната акция на полицията и прокуратурата продължава и утре.