Акция срещу изборното лихварство в пловдивския квартал „Столипиново“. Извършват се претърсвания на два адреса. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Снимка: Емил Кацаров

Намерени са списъци с хора от квартала. Има задържани. 

Съседи на задържаните твърдят, че не се предлагали пари на никой, единият е служител на комунална фирма.

Снимка: Емил Кацаров

Намериха списък с клиенти на хранителен магазин в Пазарджишко. Специализирана полицейска операция тече на територията на цялата Пазарджишка област. В нея са включени множество служители от Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Септември и Велинград.

Снимка: Емил Кацаров

В акцията участват и екипи на жандармерията в Пловдив. Извършват се проверки на лица, автомобили, търговски обекти, заложни къщи ,кафенета. Част от полицейските екипи извършват щателни проверки на обекти в ромските махали „Изток“ в Пазарджик, махала Анезица във Велинград и ромската махала в Септември.

В търговски обект в Септември органите на реда са открили списък с имена. Според собственичката на хората в списъка са били давани продукти „на вересия“. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство в РУ-Септември.

Акция има и в столичния квартал "Факултета". Следи се за всички видове нарушения – укриване на мигранти, лихварство и търговия с гласове. В Стара Загора има петима задържани. Отново там са съставени над 40 акта и фиша за различни нарушения. 

„Постоянно се образуват нови производства и се намират списъци. Не искам да ги коментирам предварително. Казах още миналата седмица, че от събота започват засилени акции. Те се водят в 7-8 до 10 града едновременно и паралелно. Наред с това, областните дирекции извършват действия, така че очаквайте през следващите дни лавинообразно нарастване и на производствата, и на задържаните, и на списъците, и на всичко останало, което се установява в тази връзка“, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.