Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще дари 1 млн. турски лири на пострадалите от разрушителния трус на 6 февруари, съобщиха от пресцентъра на партията. Сумата се равнява на около 100 000 лв.

"Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията", пише в обръщение на Доган.

Ето и цялото обръщение на почетния председател на ДПС, публикувано в страницата на партията във Фейсбук на турски и български език:

„Скъпи братя и сестри!

Трагедията, която ви сполетя, е неописуема. Искам да изразя личната си съпричастност към вашите мъки и страдания.

Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.

Самият факт, че за броени часове и дни Р Турция получи солидарността на голяма част от света, говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят. За това признание всички вие имате място и роля. И ние, като представители на Турския свят, се гордеем с това.

Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите.

Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надеждата ви за оздравяване и сигурност на вашия живот. Ахмед Доган“

ДПС разкри дарителска сметка, средствата от която ще бъдат предоставени в помощ на бедстващите, съобщиха от партията за bTV. 

"Съпричастността към страданието и болката на близките на хилядите загинали в ужасяващата трагедия в Турция, към възстановяването на десетките хиляди пострадали и милионите засегнати, е висша форма на милосърдие. В тези дни на тежки изпитания за нашите съседи ние сме длъжни да се обединим и да помогнем на хората в Турция", посочват от ДПС. 

Ако желаете да помогнете, можете да го направите на следната сметка: 

Търговска банка Д АД

IBAN BG96DEMI92405000309448

BIC DEMIBGSF