Шофьорът, който размаха пистолет на кръстовище в София, твърди, че първо той бил ударен, научи bTV.

За поредния случай на агресия на пътя ви разказахме по-рано в bTV Новнитие.

Скандалът се е разиграл на столично кръстовище вчера следобед, а повод за него става опасното шофиране по магистралата. На АМ „Тракия” военният избутвал останалите шофьори към мантинелата, засичал ги е и е карал бързо в аварийната лента.

Според Димитър Бояджиев, който публикува видеото в социалните мрежи, опасното шофиране е започнало още на Ихтиман и е приключило на входа на София.

Именно на кръстовището шофьорите напускат автомобилите, за да се разберат, но разправията между тях прераства в скандал.

„Слизам да го запитам защо застрашава живота на семейството ми и другите пътници. Зад мен идва още една жертва на безразсъдното му шофиране. В момента, в който започнахме да викаме на водача защо засича хората по пътя, той вади пистолет и слиза от автомобила, след което обявява, че е полицай и ни засичал, защото не сме му направили път”, пише Бояджиев в публикацията в социалните мрежи.

По информация на bTV шофьорът е висш служител на военна полиция. Пред полицията е разказал, че първо е бил ударен, а след това двама души се опитали да го извадят от колата насила. Затова извадил и пистолет.

Военният полицай вероятно ще получи обвинение за хулиганство при управление на МПС – престъпление, вписано в наказателния закон след серия случаи на агресия по пътищата. За подобно провинение се предвижда затвор до пет години, а за неправилно боравене с оръжие и глоба между 300 и 5000 лева.