Агресивен германец нападна персонала на заведение в Слънчев бряг. Заради зачестилите инциденти с пияни туристи управляващите готвят забрана на бар кроуловете в курорта.

Този път инцидентът се случва в началото на вечерта. Още към 22 ч. 26-годишен германски турист, вече солидно почерпен, посяга на момиче в заведение. След забележка от охраната, вместо да се усмири, започнал още повече да буйства.

Почерпеният турист се сбил последователно с управител на заведението, барман и охранител.

Заведението на крайбрежната алея е част от алкохолните турове и персоналът е свикнал с гледката на пияни туристи, полицията – също.

"Поради ниските, може би, морални ценности на самите туристи, които са на наша територия, същите си позволяват да влизат в пререкания с персонал на заведения, включително с полицейски служители", заяви началникът на Охранителна полиция в Несебър Павел Колев.

Заради пиещите денонощно младежи, туристите с малки деца заобикалят центъра на курорта. 

Правителството смята, че е намерило решение – да забрани алкохолните турове.

"Има закон за митингите, за събранията, обществените събирания, по който е забранено събирането на големи групи хора. Дайте сега да не обяснявам, ще намерим начин - който търси, намира начин", коментира Валери Симеонов, вицепремиер, отговарящ за туризма.

Именно евтиният алкохол и забавленията привличат младежите в Слънчев бряг, признават туроператори. 

Валери Симеонов отправи предупреждение към нощните заведение да внимават с шума, като пусна видео с една от култовите реплики от филма "Вчера" – "Сега ше видите кон боб яде ли?"

Симеонов е публикувал съобщението си в Туитър в 22.09 ч. снощи.