Конфликт заради момиче е причината за агресията в Механотехникума в София отпреди два дни. Както bTV вече съобщи, столични полицаи задържаха двамата младежи – на 15 и 18 години, нахлули в столичнотo училище.

Момчетата влезли в сградата на гимназията сгъваеми палки и качулки на главите, за да се саморазправят с десетокласник. Младежите изкъртили вратата и я извадили от пантите.

След подадения сигнал районният инспектор, чиято приемна е в непосредствена близост до сградата,  пристигнал в училището, но момчетата вече били избягали.

На входа на учебното заведение е имало само една жена портиер, която не е успяла да се противопостави на нападателите.

Десетокласникът Любомир Христов разказа пред екипа ни, че не познава нападателите. Двамата младежи членуват в националистическа организация. Един от тях е брат на момичето, заради което е избухнал скандала.

По случая е образувано досъдебно производство.

Прокуратурата остави един от тях под надзора на Детската педагогическа стая, а за другия поиска 500 лева гаранция.

„Непълнолетното момче не е осъждано, а пълнолетния господин има едно осъждане за лека телесна повреда, но е извършено докато е бил непълнолетен. Неговата обществена опасност не е толкова висока и не налага постоянна мярка задържане под стража”, съобщи районният прокурор на София Радослав Димов.