Агресия срещу лекар заради поставена ваксина. На кадри, разпространени във „Фейсбук“, се вижда как Венцислав Ангелов, известен като Чикагото, напада личен лекар от русенското Ново село.

Прокуратурата се самосезира. Ангелов е задържан за 24 часа, научи bTV. 

Венцислав Чикагото влиза в кабинета на медика заедно с жена. Двамата проявяват вербална агресия и държат сметка на лекаря защо е имунизирал срещу COVID-19 трети човек със сърдечно заболяване, за който се твърди, че в последствие е починал. Няма доказателства, че това има връзка с ваксината.

Стига се до физическа саморазправа между Ангелов и медика. На мястото пристига и полиция.

От Българския лекарски съюз излязоха с позиция, с която настояват за незабавни действия от страна на прокуратурата. В позицията се казва още: „Български лекарски съюз е категоричен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата".

На последните избори за президент Венцислав Ангелов-Чикагото се кандидатира, но ЦИК не го допусна до участие.

Ангелов е известен със стари свои прояви на МВР и прокуратурата, в последно време популяризира тези срещу ваксините и, че COVID-19  е манипулация.

На последните избори за президент Венцислав Ангелов - Чикагото се кандидатира, но ЦИК не го допусна до участие.

С ново включване във "Фейсбук" вечерта Ангелов отрече да е нападнал лекаря и обяви, че той е бил бит. Но отива в полицията, защото са го призовали.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!