АГ-отделението в Ловеч е затворено за 24 часа заради заразен с коронавирус служител. Санитарка на 54 години от Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е с положителна проба за COVID-19, съобщиха от областната администрация.

Отделението е затворено със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция за 24 часа, считано от 14 ч. на 6 юли, за щателно почистване и крайна огнищна дезинфекция. През този период пациентите ще се насочват към троянската болница.

Персоналът в Ловеч с отрицателен резултат продължава да полага грижи за една родилка и новородено при спазване на всички мерки за безопасност. Майката и бебето не са имали никакъв контакт със заразената.

Жената с коронавирус е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни. В семейството има двама контактни лица, който ще бъдат поставени под 14-дневна домашна карантина и ще им бъде взета проба за изследване. Последната й работна смяна е днес, 6 юли.

Издадено е предписание на изпълнителния директор на МБАЛ - Ловеч, за въвеждане на предварителен контрол на медицински и немедицински персонал преди всяка смяна с документиране на температура и/или наличие на оплаквания, стриктно спазване на инструкциите за поставяне и сваляне на лични предпазни средства, спазване на дистанция между самия медицински персонал в общите помещения.

Всички останали проби от персонала на АГО са отрицателни, добавят от администрацията.