Бившият приятел на Алена Щерк е разбрал за изчезването й от bTV Новините. Това обяви пред bTV Любен Казанлиев, адвокатът на Виктор Спига. Мъжът е бил много разстроен от тази информация. 

47-годишната жена изчезна в петък – 27 май, и беше обявена за издирване вчера. Тялото й беше открито днес на нерегламентирано сметище край Радомир.

По думите на адвоката Виктор Спига е заминал за Италия в деня, в който Алена Щерк изчезнала – 27 май. Пътуването е било планирано, купил е билетите 10 дни по-рано.

Казанлиев се е свързал вчера с полицията в София и му задали въпрос за Спига. Днес обаче никой не го е търсил, няма представа дали официално издирват клиента му.

По думите му двамата са живели заедно – на семейни начала, допреди месец и нещо. „Разделили са се, доколкото разбрах. Имало е някакъв конфликт, който е довел до тази раздяла. Аз се грижи основно да оформя документалното раздялата им в бизнеса, като съм се срещал с Виктор Спига, а с Алена Щерк съм разговарял само по телефона“, уточни адвокатът.

Спига планира да се върне в България на 6 юни. Със сигурност ще отидем в МВР, каза адвокатът му.