Дете на 7 години почина в разградската болница. До трагичния край се стигнало след тежък токсичен колит.

Момчето било доведено от родителите си в Спешното отделение на болницата в 17:45 ч. вчера – с подут корем и повръщало.

Дежурният лекар поставил диагноза „чревна непроходимост". Понеже в Разград няма детски хирург, след консултация с педиатър семейството било насочено към болница във Варна.

„След тръгването – 10 до 15 минути явно веднага виждат, че детето не е добре, родителите го връщат и започват реанимационни мероприятия в болницата…. Направено е всичко възможно, сърдечен масаж”, обясни директорът на МБАЛ-Разград д-р Гечо Жеков.

Пред лекарите родителите заявили, че предния ден то преяло с месо, а според аутопсията причината за смъртта е токсичен колит. Днес момчето трябваше да навърши осем години.

„Е, цялото ми семейство е попиляно. Да закараш детето си от тука, да го качиш, да върви да се качва в колата, а до го оставиш там в моргата, туй ли е държавата, не мога да разбера.”, каза бащата.

Семейството е готово да съди лекарите и болницата. Разградската полиция вече започна разследване. Случаят се проверява и от Медицинския одит и от Регионалната здравна инспекция. Резултатите ще станат ясни в първите дни на новата година.