Спокойно и без напрежение премина 77-мата вечер на протести в столицата. Те започнаха от Съдебната палата и от площад "Независимост", където недоволните хвърляха яйца по Народното събрание.

Протестиращите обявиха, че започват нова серия от протести. Всяка сряда на Съдебната палата ще се събират хората, които настояват за оставката на Иван Гешев, защото според тях тази оставка е по-важна от тази на кабинета. 

 

Снимка: БГНЕС

От „Млада България“ разлепиха плакати с шестте въпроса на Европейския парламент към главния прокурор Иван Гешев, на които той не е отговорил.

След това недоволните се присъединиха към протеста на площад „Независимост“.

На трибуната от Отровното трио коментираха вчерашното напрежение между полицията и протестиращите пред стария парламент и недопускането на недоволните да стигнат до храм-паметника „Александър Невски“.

„Очевидно за поредна вечер, искаха да ни докажат, нещо, което ние вече добре знаем - в България няма закони“, каза Арман Бабикян.

Последва хвърляне на яйца по Народното събрание и традиционното шествие към „Орлов мост“.

Снимка: bTV

Когато стигнаха до бившия парламент, протестиращите освиркаха полицията, която пази сградата.

Малко преди 22 часа заваля дъжд и протестиращите се разотидоха с обещание, че в утрешния ден готвят изненада. 

Вчера на празничния 22 септември хиляди граждани дойдоха на площада в центъра на София, за да заявят отново недоволството си от управлението на страната.

Равносметката от 3-то "Велико народно въстание" - 3-ма ранени полицаи и 1 арестуван протестиращ след сблъсъци пред сградата на стария парламент.

Арестуваният е мъж, който е носил забранени предмети.