74% от българите ще казват по-често "Обичам те" през започващата 2020 г. Оказва се, че жените ще го казват повече, отколкото мъжете.

Това сочи проучване на "Галъп интернешънъл" за това какво си обещават българите през тази година. По-младите са и по-склонни да си го обещават.

69% пък заявяват, че ще ограничат вредните си навици, 17% признават, че нямат такова намерение, а 14% се колебаят.

Оказва се, че едно от най-сериозните обещания у нас е свързано с отделянето на повече време за близките хора – 91% го споделят. Осъществяването на поне една своя мечта пък си обещават 73% от българите, а 84% вярват, че ще се усмихват повече.

Снимка: Галъп интернешънъл

68% твърдят, че ще засядат дърво, а 63% смятат, че ще вземат участие в поне една благотворителна инициатива.

33% приемат да осиновят бездомно животно. 48% пък са хората, които заявяват, че всеки месец ще прочитат по една книга. Това са двете обещания, които събират най-малко популярност.

Сравнително непопулярно е и обещанието да се харчат по-малко пари – 53% се заричат да пестят. Оказва се, че по-младите у нас биха чели повече книги, но биха харчили и повече пари, за разлика от хората в по-зряла възраст.

Данните са от януарско изследване на „Галъп интернешънъл“, в което агенцията провери какво си обещават българите на прага на 2020 г. Изследването е част от ежемесечната, независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл“, представителна за пълнолетното население на страната. Проучването е направено сред 835 души чрез интервю „лице в лице“.