Специален спектакъл в театър "Българска армия". С него поколения актьори, режисьори и композитори празнуват 70-ия юбилей на институцията.

На 16 август 1952 година в някогашното кино "Роял" на "Раковска" се създава Театърът на Народната Армия. От 2000 г. до днес - Театър "Българска армия".

Историята на това място среща поколения български артисти, сред които Стефан Данаилов, Тодор Колев, Наум Шопов, Иван Налбантов, Васил Михайлов и режисьори като Крикор Азарян и Леон Даниел.

„Аз съм от 95 година в театъра на Армията и всички тези големи имена още работеха на сцената. Иван Налбантов даваше много ценни съвети и в разговорите винаги казваше, да знаеш в период на кризи се върви към класиката, поставя се класиката“, каза Мирослав Пашов, директор "Театър Българска армия".

След хиляди представления на пълни зали и днес актьорите от трупата на театър „Българска армия“ не спират да репетират на сцената, за да почетат своята 70-годишнина.

„Познавам всеки ъгъл, всяка, стаичка… Това е нещо като къщата ти, вече отдавна не съм в театъра…но продължавам да го чувствам“, казва Проф. Ивайло Христов.

Вторият голям празник за театъра е на 24 май, когато ще се връчат традиционните награди "Аскеер".