Една бензиностанция е затворена, а други 6 предстои да бъдат запечатани – това е резултатът от последните проверки за нарушения при търговията с горива в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В периода от 26 до 28 февруари са били проверени общо 39 обекта на територията на 9 области, като са били констатирани множество нарушения – проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност.

В ареста е 48-годишен мъж, който продавал горива в пластмасови бутилки на територията на отдавна затворена бензиностанция в община Угърчин без никакви разрешителни.

На други места три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната агенция, която извършва и анализ на взетите проби за установяване на качеството на разпространяваните горива.

Акцията продължава.

Преди дни пред журналисти премиерът Бойко Борисов обяви, че петролната и газова асоциация е предала на властите списък със съмнителни бензиностанции и са започнали проверки в тях. Очакванията бяха още на 27 февруари да бъдат оповестени конкретни резултати, но тогава такива не бяха оповестени.

От съобщението не става ясно какви са затворените бензиностанции – част от големи вериги или малки местни обекти.