Още 25 от настанените в Дома за възрастни с умствена изостаналост в шуменското село Лозево и 12 души от персонала са с положителни проби за COVID-19.

Така общият брой на потребителите и служителите с положителен резултат за коронавирус в дома вече е 66, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Всички заразени от персонала са изведени от работните им места и карантинирани. Обсъжда се възможността за обслужването на хората в дома с положителна проба за COVID-19 в отделен сектор.

Новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие в областта са 100. Най-много са в Община Шумен - 88, от които 55 са в областния град.

По информация на директора на МБАЛ-Шумен в болницата са хоспитализирани 104 пациенти с доказан COVID-19, както и 30 души, за които се очаква потвърждение от тестовете им.

От днес се увеличават леглата в инфекциозно отделение на лечебното заведение - от 55 на 80, като се разкрива сектор на етажа на урологичното отделение. Около 40% от всички болнични легла са обособени за работа с пациенти с коронавирус, а останалите обслужват други спешни случаи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!